sneakers

Мрежести чорапи и кецове

sneakers_3

Тя беше от момичетата, които не обичаха шоколад. Предпочиташе кисели краставички с водка и люти маслини. Носеше мрежести чорапи с кецове и никога не се криеше от дъжда. Не излизаше навън без руж, очила и телефон, който почти никога не вдигаше.

Всичките й приятели бяха мъже, но нямаше мъж до себе си. Смееше се шумно и флиртуваше с всички по всяко време, дори с жените. Имаше симпатична бенка на горната устна и къдрав бебешки кичур на тила, с който непрекъснато си играеше. Носеше косата си рошава, а когато й пречеше я смачкваше на топка и я връзваше с ластик. Никога не успя да си пусне маникюр, както и да спре цигарите. Жените я ненавиждаха, а мъжете обожаваха, но нито едните, нито другите я познаваха.

Винаги четеше вестниците отзад-напред, а книгите никога не довършваше. Когато намираше време, обичаше да се шляе по улиците и да зяпа по балконите. Гадаеше по тях за собствениците им. Не харесваше много хората, но обичаше да ги изучава.

Беше си измислила нейна си игра на предизвикателство – когато някой непознат й направеше впечатление, тя се втренчваше в него и не спираше, докато не отгатне що за човек е. Ако някой не я прекъснеше, можеше да съчини цял един живот или да си изпроси забележка за нахалството. Повечето пъти, обаче, успяваше да си тръгне с още една история.

Обичаше да потъва във въображението си, защото това й помагаше да остане в живота – животът, в който отдавна вече не виждаше смисъл.

Нейният балкон беше най-хубавият на улицата. Беше засадила сандъчета с цветя, които цъфтяха почти през цялата година. Латинското им име беше Impatiens. Прекрасните им розови цветове надничаха любопитно през парапета и привличаха погледите на минувачите.

Един ден, някой забеляза, че цветята изведнъж увяхнаха.

Facebook
Google+
https://maya.bg/mrejesti-chorapi-i-kecove/
Twitter
Visit Us

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Още Мои текстове